Sådan laver du din egen hjemmeside

Du er måske en mindre eller nyopstartet virksomhed, der gerne selv vil prøve at sætte din hjemmeside op. Husk at du altid kan kontakte os for at få hjælp, hvis du løber ind i problemer.

1: Vælg dit system

Et Content Mangement System (CMS) er din hjemmesides motor. Det styrer blandt andet brugere, hvordan man redigerer i sider og den har en masse kode, der får siden til at fungere. Der findes mange forskellige CMS’er, men et af de største hedder WordPress.

WordPress findes i to versioner: WordPress.org og WordPress.com. Der er egentlig ikke så meget forskel i selve CMS’erne, men forskellen er at du hos WordPress.org har 100% kontrol over din side og du kan derfor lave (næsten) alt du kan tænke dig til. VICTR anbefaler derfor WordPress.org.

Du kan læse mere om hvordan man installerer WordPress her, eller få os til at hjælpe dig.

Hvis ens hjemmeside er super simpel, og man godt vil betale lidt for systemet, kan man også vælge at bruge Weebly eller Squarespace.

2: Vælg hosting og domæne

Din hjemmeside skal have et webhotel, som lejer deres server og database ud til dig samt sørger for at du kan have en mail på dit domæne. Det betyder at du kan installere WordPress og have dine filer tilgængelige på din side.

Det lyder måske svært, men i virkeligheden er det ret nemt at oprette sig og købe et domæne. Du kan læse mere om hvordan det fungerer hos de forskellige selskaber; VICTR anbefaler Gigahost, one.com eller Unoeuro.

Læs mere om hvordan du vælger dit domæne her.

3: Vælg dit tema

Du skal nu vælge hvordan din hjemmeside skal se ud. Det gør du ved at finde et tema, du synes er flot og passer til din side.

Du kan finde en masse gratis temaer på WordPress Theme Directory, hvor du også kan se hvordan de se ud i virkeligheden. Du kan også finde en masse gode temaer ved blot at søge efter “WordPress themes” på Google.

Husk at tjekke om det tema du vælger er responsive, da det er vigtigt for at din side ser skarp ud på mobilen.

Du kan læse mere om hvordan man installerer et tema her.

4: Lav ændringer i dit tema

Når du har installeret et tema, er der sikkert nogle ting du gerne vil have lavet om. Det kan være at du vil have ændret farverne eller vil have sat dit eget logo ind. Det er forskelligt hvordan man gør det afhængig af temaet, så her må du læse i temaets beskrivelse.

5: Installér plugins

Du vil måske have noget ekstra funktionalitet på din side, og det er her plugins kommer ind i billedet. Et plugin er et program du putter oven på dit CMS og på den måde udvider funktionaliteten.

Det er smart at have et page builder plugin til WordPress. Disse gør at man kan sætte sine sider op på lige den måde man gerne vil have dem. VICTR anbefaler enten WP Bakery eller Page Builder by SiteOrigin.

Du kan se på WordPress Plugin Directory om du kan finde andre smarte plugins, der passer til din side.

Du kan læse mere om hvad plugins er i denne artikel.

6: Skriv dit indhold

Du skal nu til at lave dine sider med dit indhold. Hvis man bruger en page builder kan man sætte siden op, så den har knapper og andre elementer, der ikke normalt er i WordPress.

Måden man tilføjer en side i WordPress, er ved at vælge “Sider -> Tilføj ny” i venstre menu.

Det er vigtigt at dine sider er lette og overskuelige, og det er en god idé at få en ven eller familiemedlem til at gennemgå dine tekster. VICTR kan også give dig feedback og lave korrektur på dine tekster, så de fremgår professionelle.

7: Gennemgå din side og offentliggør den

Når din side er sat op, er det en god idé at tjekke om alt ser godt ud. Tjek på både din mobil, computer og tablet. Ret eventuelle fejl og mangler, og du er nu klar til at vise siden til omverdenen.

Husk også altid at vedligeholde din side.

Hos VICTR har vi en stor erfaring med blandt andet WordPress 0g Weebly, så hvis du løber ind i problemer, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan både hjælpe dig med små problemer eller sætte hele din side op for dig. Læs mere her.

Del og inspirer dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg i indlæg:
Har du et andet spørgsmål?
Loading...
Facebook Messenger for Wordpress